AZC Sterren Springen ook op zaterdag

Twaalf schoonspringers uit Alphen sprongen zaterdag 3 november de sterren van de hemel in het beroemde zwembad in Eindhoven. Pieter van den Hoogenband, naar wie het zwembad is vernoemd, is niet hun grote voorbeeld, maar Liza Sips, winnaar van Sterren Springen op zaterdag.

Gewonden vallen er dit keer niet in Eindhoven. Successen zijn er des te meer !

Twaalf jonge springers die meteen op landelijk niveau meekunnen is op zich al een prestatie.

Lize van Leeuwen en Sanne de Witte verdienen net als Liza Sips edelmetaal.

Voor Lize, bijna 9 jaar, is dit een van de eerste wedstrijden. Zij sprong zelfverzekerder dan menig SBS ster naar de derde plek. Sanne wist de gouden medaille om haar nek te bemachtigen. Als geen ander weten zij dat de kandidaten van SBS in korte tijd hele moeilijke sprongen hebben geleerd. Tijdens de wedstrijd duiken zelfs de jongste springers schijnbaar moeiteloos van de 3 meter, maar alleen de geoefenden die al een paar jaar meedoen showen na de wedstrijd een sierlijke standsprong van het allerhoogste platform. Dan waagt ook Florian Prins, de allerjongste AZC ster van net 6 jaar, de sprong van de 5 meter. Hij heeft nog net een punt voor de vereniging weten te bemachtigen, net als zeven clubgenoten. Thyra Huizer en Maud de Witte springen als vierde net buiten de prijzen. Dit levert behalve een teleurstelling, ook de nodige punten op voor de vereniging. Dankzij een gemiddelde score van 5,5 staat AZC vierde in het landelijk klassement van de breedtesportwedstrijd. Tegen PSV, de nummer 1, de club die dagelijks in het bad van Sterren Springen trainen, kunnen de AZC-ers niet op, maar met het aanstormende talent is het de uitdaging om weer een plek in de top 3 te bemachtigen.

De trainers Katja van Leeuwen is meer dan tevreden: ¨Het is super om met zoveel jonge enthousiaste springers naar een wedstrijd te gaan. Wie weet, komt de nieuwe Yuri van Gelder van AZC. Het belangrijkste is en blijft het plezier. Schoonspringen is net zo stoer en gaaf als het eruit ziet. Welkom dus, als er nog meer Sterren willen Springen… maar dan op donderdag om zes uur in de Hoorn bij AZC !¨

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.