Sloop woningen Buitendorpstraat van start

Buitendorpstraat 20110520 5

ZWAMMERDAM – Deze week is begonnen met de sloop van de 17 woningen van wonenCentraal aan de Buitendorpstraat in Zwammerdam. De woningen zijn leeg en de bouwhekken zijn rondom het terrein geplaatst. Het onbewoonbaar maken van de woningen door de nutsbedrijven is de eerste stap. Vlasman Sloopwerken BV begint daarna met de definitieve ontmanteling van de woningen.

Het groen in de omgeving wordt zoveel mogelijk gespaard. Zo blijft de mooie struik aan de sloot bij de Steekterweg staan. Wel zullen een aantal bomen gekapt gaan worden om ruimte te maken voor de nieuwbouw. Bij de inrichting van het nieuwe, openbaar gebied wordt weer groen teruggeplaatst.

In Zwammerdam bouwt wonenCentraal twintig seniorgeschikte appartementen en

zeven eengezinswoningen. De bouw van de 27 woningen start eind van dit jaar. Oplevering staat gepland voor eind 2013.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.