Amateurkunstfestival op 6 oktober

foto persbericht cursisten beeldhouwen Parkexpressie

Op drie pleinen in de regio zullen op 6 oktober amateurkunstenaars hun kunnen laten zien. Op die datum organiseert Parkexpressie samen met Kunstgebouw in Hazerswoude-dorp, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop het Amateurkunstfestival: de Amateurkunst gaat de markt op! Tussen de marktkramen en het winkelende publiek vindt u muziek, zang, theater en beeldende kunst. Amateurkunstenaars komen hun oefenruimte en atelier uit om u te laten genieten van hun kunsten. Bij de festivals zijn in totaal 450 mensen betrokken.

Tussen 10.00 en 13.00 uur, tijdens de markt op het Reghthuysplein in Nieuwkoop, kunt u op verschillende locaties rond het plein genieten van gratis optredens. Musicalkoor Eigenwijs en Popkoor Marble treden afwisselend op bij of in het pand van voormalig restaurant El Montaza. In het Reghthuys vindt u een bijzondere voorstelling van het Warmtetheater en op verschillende locaties rond het plein treden de Fuikenlichters van Muziekvereniging Eensgezind op.

Agnes Valk, Rita Bakhuijsen, Bert Post, Artist Sjakie en Leo van Klink laten tussen de waren op de markt hun kunstwerken zien en vertellen graag over de technieken die zij gebruiken om hun werk te maken.

Ook tussen 10.00 en 13.00 uur vinden op en rond het Ambachtsplein in Hazerswoude-Dorp verschillende optredens plaats. In café de Mug kunt u kijken naar een feelgood thriller van Fotografie Lavinia. Dansschool Harry Cools en Balletstudio Mirjam Ouwerkerk geven afwisselend swingende optredens in het pand van de voormalige Readshop. Bij Kruse en Lampo speelt toneelvereniging Onder Ons de klucht van de molenaer en in bloemenboetiek Dick Bealde kleurt Carolien Devilee sieraden als bloemen.

Het Amateurfestival in Alphen aan den Rijn rond het Thorbeckeplein begint om 12.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Naast de aardappelkraam aan de Aarkade speelt Ticket to Sunshine zonnige liedjes. In het voormalige Fortisgebouw dansen de leerlingen van Parkexpressie en van Dansschool Harry Cools en in of voor de winkel van Merk4less zingt Poppleasure oude en nieuwe liedjes. In de STA-ART galerie speelt muziekensemble Jong Belegen klassiek en wereldmuziek.

In kraampjes op de warenmarkt tonen Marja Tulp, Loes Veerman, Anneke Meij, Adrie van Egmond, Marian Bertens, Jana Gezel, Frans van Rijn en Bianca van Zwieten hun kunstwerken.

Parkexpressie en Kunstgebouw willen met deze drie Amateurkunstfestivals laten zien dat er in de regio veel ‘verborgen’ kunst is die het daglicht meer dan waard is.

Kijk voor het volledige programma op: http://www.parkexpressie.nl/parkexpressie/nieuws/248/Amateurkunstfestival_6_oktober/

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.