Verdachten sabotage Shell voor snelrechter

Alphen aan den Rijn, Leiden • De zeven verdachten die vrijdag 14 september werden aangehouden op verdenking van het onbruikbaar maken van meerdere Shell pompstations in de regio Haaglanden en Hollands Midden zijn afgelopen weekend met een dagvaarding heengezonden. Zij moeten zich op 22 november 2012 voor de Haagse politierechter verantwoorden.

Drie van de zeven verdachten werden in Alphen aan den Rijn aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat bij vier pompstations de vulslangen onbruikbaar hebben gemaakt. Het gaat om twee Shell tankstations in Leiden en twee in Alphen aan den Rijn. De drie konden bij het vierde tankstation op heterdaad worden aangehouden. De verdachten zijn twee Duitsers (24 en 31 jaar) en een 38-jarige Amsterdammer.
De overige vier verdachten werden in Den Haag aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij in totaal zeven pompstations onbruikbaar hebben gemaakt. Een daarvan bevond zich in de Leiden, de overige zes in Den Haag. Van hen komen er drie uit Duitsland (26, 29 en 45 jaar) en de vierde verdachte is een 45-jarige Amsterdammer.

De werkwijze van de verdachten was overal hetzelfde. De zeven worden ervan verdacht dat zij de vulslangen onklaar hebben gemaakt door ze met een beugelslot of tiewraps aan elkaar vast te binden. Bij de bewuste tankstations werden pamfletten achtergelaten met daarop een boodschap van Greenpeace.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.