Mannen met inbrekerswerktuigen aangehouden

De politie heeft zondag 9 september om 04.50 uur twee Alphenaren van 22 en 25 jaar en een 22-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn aangehouden op verdenking van poging auto-inbraak en bezit van inbrekerswerktuigen.
Een agent zag kort daarvoor drie mannen lopen op het parkeerterrein aan de Thorbeckestraat, zijde Aarkade. Omdat één van de mannen tussen de auto’s liep vertrouwde de agent dit niet en heeft de mannen in de gaten gehouden. Toen één van de mannen richting een auto liep, terwijl hij handschoenen aan had en een schroevendraaier vasthield, werden de drie aangehouden. De agent zag dat twee auto’s een veeg in de dauw van de ruiten hadden en dat de sloten van één van de auto’s wrikschade hadden. Bij een derde auto, verderop, waren de sloten verwijderd en de autoradio verwijderd. In de achterbak van deze auto werd meer gereedschap aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

Inbrekerswerktuigen
Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om tijdens de nachtelijke uren werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.