Gemeenteraad: door met Vorm voor Lage Zijde

Terwijl uw webmaster een aantal dagen in het buitenland verbleef is er door de Alphense gemeenteraad druk vergadert. Afgelopen donderdag kwam het onderwerp Lage Zijde opnieuw ter sprake. Nadat eerder projectontwikkelaars MAB en Corio afhaakten heeft wethouder Lyczak nu van de gemeenteraad tot 1 november gekregen om tot een akkoord te komen met ontwikkelaar Vorm Holding.

Als Lyczak er met Vorm Holding ook niet uit komt dan kan het huidige plan voor de Lage Zijde beter de prullenbak in, zo heeft de raad ook besloten. In dat geval moet er een alternatief plan komen waarin de verbouwing van de Lage Zijde in een aantal kleine blokjes wordt gehakt, waarbij deze kleinere projecten door verschillende projectontwikkelaars op een verschillend moment opgepakt kunnen worden. Het college gaat deze optie vast uitwerken, op verzoek van de raad.

Het project Lage Zijde in stukken hakken maakt het misschien voor kleinere projectontwikkelaars behapbaarder om deel te nemen, maar het betekent ook dat de verbouwing van de Lage Zijde nog veel langer gaat duren – langer overlast, langer leegstand, en langer rentelasten voor de gemeente (die immers heel veel gebouwen opgekocht heeft, de gemeente betaalt nu al zo’n 3,5 miljoen aan rente per jaar hierover volgens Alphen.CC).

Alphen.CC: Lage Zijde: erop of eronder

Blogger Reinder Koornstra doet ondertussen de suggestie dat de wethouder die voorheen verantwoordelijk was – Groen in ‘t Wout – zich eerder heeft laten wegsturen over een andere kwestie, om te voorkomen dat hij over dit dossier weg zou worden gestuurd:

De actie van ex-wethouder Groen in’t Woud (CDA) om ontwikkelaar BAM om het (naderhand geringe) bedrag van 5 miljoen korting op de grondkosten weg te sturen komt de gemeente Alphen aan den Rijn duur te staan. De bewering van die wethouder dat andere ontwikkelaars in de coulissen stonden te wachten bleek immers op absoluut niets te berusten, zodat ‘Pek en Veren’ op Groen in’t Wout stonden te wachten, ware het niet hij intussen om een andere kwestie al de laan uit was gestuurd. Of zich de laan uit heeft laten sturen, denk ik dan, gezien de latere ontwikkelingen.

Lees ook de rest van het blog van Koornstra waarin hij nog eens uiteenzet hoe het plan voor het upgraden van de Lage Zijde uitmondde in het kolossale plan dat er nu ligt, en waarvoor – zeker in de huidige tijden – niemand te vinden is die het uit wil voeren.

Beleef Alphen: Paniek op het stadhuis

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.