Segregatie in zwembad de Hoorn

Opiniestuk:

Sinds het nieuwe zwemseizoen begonnen is op 20 augustus, is het gehele zwembad de Hoorn een hele avond enkel voor vrouwen gereserveerd.
Vreemd. Zeker aangezien de dinsdagavond traditioneel een drukke avond is, met zowel mannen als vrouwen.

Bij navraag zijn de redenen hiervoor ook alles behalve duidelijk. “Dat leek wel een goed idee.” “We gaan misschien nog op zoek naar een groepje islamitische vrouwen die dan kunnen zwemmen.”

Op de vraag of iemand daadwerkelijk gevraagd heeft om de mogelijkheid om enkel met dames te zwemmen is het antwoord vanuit het zwembad ontkennend. Voor zover bekend is er niemand die daadwerkelijk behoefte heeft aan dameszwemmen.

Nogal een zwakke reden voor segregatie bij het zwemmen. Ook de tijd die hiervoor gereserveerd is, is apart, namelijk de gehele dinsdagavond. Een van de weinige momenten die een werkende man heeft om te sporten. Terwijl, naar mijn inschatting, de vrouwen die eventueel geinteresseerd zijn in dameszwemmen ook gedurende de dag tijd hebben.

Indien het zwembad een commerciele instelling zou zijn geweest die puur van z’n eigen inkomsten bestaat had ik dit niet zo’n probleem gevonden. Maar een zwembad komt voornamelijk rond van de hoge subsidies vanuit de gemeente. Daar betalen wij allemaal voor.

Met de (terug)komst van het tweede zwembad is er nu echter minder mogelijkheid voor werkende mannen om te zwemmen dan er voorheen was met slechts 1 zwembad. En dat vind ik een slechte investering van gemeentelijk geld.

Daarom de vraag aan iedereen die segregatie in het zwembad ook een brug te ver vind om naar de beheerder (Sportspectrum) te bellen met het verzoek het dameszwemmen af te schaffen.

Sonja Duijvesteijn. Vrouw.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.