Surseance van betaling Kasteel

Het Alphense poppodium/jongerencentrum Het Kasteel heeft vandaag surseance van betaling aangevraagd. Het bestuur van Het Kasteel heeft dat vanmiddag aan wethouder Oppatja laten weten. Overigens is dit niet de eerste keer dat Het Kasteel surseance van
betaling heeft aangevraagd. De voorgaande keer is het niet tot een faillisement gekomen.

Een van de redenen hierachter is waarschijnlijk het wegvallen van de gemeentelijke subsidies, nadat er geen goedkeurende accountantsverklaring kon worden afgegeven. Raadslid De Groot (Alphen Één) is niet te spreken over de gang van zaken rond de accountantsverklaring en het intrekken van de subsidie door de gemeente. De Groot:

Uit de kranten hebben we mogen begrijpen dat de gemeente (lees wethouder) stelt dat de accountantsverklaring niet goed is en dat er dus geen subsidie meer komt. Dat vind ik nu niet echt een positieve insteek. En wij als raad krijgen vanmiddag dat een simpele mededeling dat het bestuur van Kasteel surseance heeft aangevraagd. Ik wil als raadslid in ieder geval de cijfers zien en weten wat er mis is met de huidige verklaring.

Van As (Nieuw Elan) stelt voor om – nu er geen discotheek in Alpen komt – om Het Kasteel door een ondernemer uit te laten baten als discotheek annex poppodium.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.