Twee keer zoveel foto’s in fotoboek Kijk, Alphen

kijkalphencentrumHet fotoboek Kijk, Alphen dat vanaf begin november in de boekwinkels ligt, bevat twee keer zoveel foto’s als de makers aanvankelijk voor ogen hadden. De fotografen Rob IJsselstein en Henk Langerak dachten begin van het jaar nog dat zij zouden uitkomen op 1500 foto’s. Inmiddels hebben zij al meer dan 3000 foto’s op 192 pagina’s geplaatst. Het boek wordt daarmee een stuk dikker dan de fotografen tevoren hadden gepland.

De twee fotografen hebben nu alle straten van Alphen gefotografeerd en willen nog foto’s maken bij evenementen als het Vakantiespel, de Huttenbouw en het Lakeside-festival.

IJsselstein en Langerak zijn er trots op dat burgemeester Bas Eenhoorn een voorwoord in hun boek schrijft.

Kijk, Alphen wordt een uniek fotoboek, want nog nooit eerder is er een boek over Alphen verschenen met zoveel foto’s. Alle straten van Alphen zijn er in vastgelegd en ook tal van activiteiten, zoals een impressie van Koninginnedag, de 20 van Alphen en een fotografisch verslag van de Laura-fietsvierdaagse. De foto’s worden als een soort mozaïek over de pagina’s verdeeld.

Kijk, Alphen wordt uitgegeven door uitgeverij Bert Post in Noorden en wordt in Tsjechië gedrukt.

Fotoboeken zijn doorgaans vrij duur, maar dankzij de hulp van enkele sponsors kan de prijs beperkt blijven tot € 19,50. Die prijs zou lager kunnen worden als meer sponsors zich aanmelden.

Bij voor-intekening krijgen geïnteresseerden 15 procent korting. En wie nu meer boeken bestelt kan nog hogere kortingen krijgen. Zie daarvoor de website www.kijkalphen.fotosvanrob.nl Als het boek begin november op zeker 10 plaatsen in de winkels ligt geldt alleen nog de winkelprijs.

Kijk, Alphen biedt een mooie momentopname van het huidige Alphen. Zo staan er behalve foto’s van alle straten ook foto’s in van de aanleg van het glasvezelnet, de reparatie van de Julianabrug en het pontje dat toen in de vaart was, van de uitreiking van blauw papierbakken in diverse wijken en van de rage van opgepimpte fietsen.

Er zijn ook heel wat mensen gefotografeerd: winkelend publiek, mensen op terrasjes, op bootjes in de Rijn en in de Gouwe, aan het strandje bij het meer en aan het sporten in Nieuwe Sloot of op de nieuwe velden in Kerk en Zanen. Veel Alphenaren  zullen zich dan ook in het boek herkennen. Anderen zullen misschien hun huis of tuin of in elk geval hun straat in het boek kunnen vinden.

Lopend door Alphen zijn Rob IJsselstein en Henk Langerak met enige regelmaat aangesproken door nieuwsgierige bewoners. Een enkeling was boos omdat hij dacht dat z’n privacy werd aangetast. Anderen wilden weten wat en waarom er werd gefotografeerd. Na enige uitleg vond men het meestal heel leuk. Er waren ook mensen die tot verrassing van de fotografen  spontaan riepen: “Zeker voor het boek.”

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17