Slachtoffers Ridderhof-schietdrama claimen bij Politie Hollands Midden

Zo’n 40 nabestaanden van slachtoffers van de schietpartij in de Ridderhof zullen een claim van tientallen miljoenen euro’s indien bij de politie Hollands Midden. Dit vanwege de fouten die door het korps gemaakt zouden zijn bij het verlenen van een wapenvergunning aan Tristan van der Vlis.

Dit meldt de NOS vandaag op haar website. Zij melden dat de Alphense letselschadejurist Orlando Kadir namens slachtoffers en nabestaanden Beer Advocataten hierovor heeft ingeschakeld.

Zij (Beer Advocaten, red) denken dat politie Hollands Midden en anders het ministerie van Veiligheid en Justitie aansprakelijk kan worden gesteld voor schade die is ontstaan door de schietpartij.

[…]

“Gezinnen zijn hun kostwinners kwijt, ondernemers uit de Ridderhof hebben hun zaak moeten sluiten omdat klandizie wegbleef de eerste maanden na de schietpartij. Er zijn mensen die niet meer kunnen werken vanwege de lichamelijke en psychische gevolgen”, zegt Orlando Kadir.

De letselschadejurist kent veel van de slachtoffers uit zijn omgeving en besloot ze terzijde te staan. “Zij kunnen hun hypotheek niet meer betalen, of hun zorgverzekering. Het is echt schrijnend wat er binnen deze groep gebeurt. Sommigen van hen zijn wel geholpen door de gemeente met renteloze leningen of iets dergelijks, maar veel van hen hebben geen enkele tegemoetkoming gehad”, zegt Kadir.

[…]

Maar meer nog dan geld willen de slachtoffers weten wat er precies is gebeurd. Een van de belangrijkste vragen die zij hebben, is: hoe kan het dat Tristan van der Vlis een wapenvergunning heeft gekregen? En welke fouten zijn daarbij gemaakt? Ondanks veel onderzoeken is volgens hen de onderste steen nog niet boven.

“Vooral onbeantwoorde vragen over welke omstandigheden hebben geleid tot de schietpartij veroorzaken veel onrust en stress”, zegt Kadir.

Politie Alphen wacht megaclaim

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17