Corio trekt zich terug van ontwikkeling Lage Zijde – spoeddebat aangevraagd

Vandaag werd bekend dat projectontwikkelaar Corio zich heeft teruggetrokken als ontwikkelaar aan de Lage Zijde. Vorig jaar is ontwikkelaar MAB al afgehaakt, Corio (eigenaar van o.a. De Aarhof) was de beoogde opvolger.

De plannen voor de Lage Zijde lijken op deze manier alleen maar nog moeilijker om te realiseren, terwijl de gemeente ondertussen al vele miljoenen in het opkopen van vastgoed heeft geïnvesteerd.

Voor Nieuw Elan en de SP is deze ontwikkeling aanleiding geweest om, mede namens de andere partijen in de oppositie, een spoeddebat aan te vragen hierover. Of en wanneer dit debat plaats zal vinden is op dit moment nog net bekend.

Het persbericht van Corio:

Corio heeft besloten om af te zien van een investering in de herontwikkeling van het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn.

De afgelopen tijd heeft Corio met de gemeente onderzoek gedaan naar een plan voor die ontwikkeling. De herontwikkeling geeft Corio in het huidige economische klimaat onvoldoende houvast om de investering te kunnen rechtvaardigen. Voor nieuwe ontwikkelingen en mogelijke investeringen in binnen- en buitenland, geldt dat Corio deze altijd zeer zorgvuldig afweegt.

 

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.