Twee gelukkige winnaars van een iPad 3

clip_image002Vandaag maakte wethouder Tseard Hoekstra twee mensen blij met een iPad3. De heer E. van Velzen stuurde de creatiefste foto in, passend bij het thema de digitale wereld van Alphen aan den Rijn. Het winnende kaartje van de ballonnenwedstrijd kwam in handen van de heer W. van der Gaast. Tijdens de lancering van de nieuwe website – op 2 april – had Gemeente Alphen aan den Rijn een fotowedstrijd en een ballonnenactie ingezet om de website te promoten.

“Ik was vooral enthousiast over het idee van de foto”, zegt Tseard Hoekstra. De winnende foto lijkt op een oude ansichtkaart van de Adventskerk waarin een QR-code is verwerkt met nuttige informatie. “Kwalitatief niet de beste foto maar wel geheel passend in het thema. Vooral omdat wij ook al spelen met de gedachte om meer met QR-codes te werken.” In totaal zijn er tien foto’s ingestuurd.

Ballonnenwedstrijd

Van de bijna 500 ballonnen die op 2 april in de lucht zijn gegaan, zijn ongeveer 130 reacties binnengekomen. Iets meer dan de helft van de inzendingen kwam zelfs uit Duitsland. Aan de ballonnen hingen kaartjes met een code waarmee een iPad 3 gewonnen kon worden. Deze actie stond symbool voor digitale communicatie waar de website een mooi voorbeeld van is. Uit alle inzendingen heeft Hoekstra de winnaar getrokken.

Drempels vrij

Inmiddels heeft de website het waarmerk drempelsvrij. Alphenaandenrijn.nl is getoetst op toegankelijkheid en vindbaarheid voor iedereen. Ander belangrijk verbeterpunt is het gebruik van het digitale loket. De laatste maanden is het gebruik van de e-formulieren gegroeid van 12% in januari naar 24% eind april. 

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.