Twee babbeltrucs achter elkaar

In een flat aan de Prins Hendrikstraat zijn donderdag 28 maart kort achter elkaar twee babbeltrucs gepleegd.
Rond 17.30 uur belde een man aan bij een bewoonster. De man vertelde dat hij een plant had omgegooid. Hij vroeg de vrouw om even te kijken of hij de rommel weer netjes had opgeruimd. De vrouw ging mee en liet haar deur open. Later ontdekte ze dat onder meer haar bankpas was verdwenen uit haar woning. Een tijdje na het voorval belde iemand op die beweerde dat hij van de politie was. Hij informeerde of de vrouw haar bankrekening al had geblokkeerd. Dat was inderdaad het geval.

Even na 18.00 uur stond er ook een man aan de deur bij een andere bewoonster van de flat. Volgens hem waren er plantjes voor de vrouw bezorgd, maar waren die op de verkeerde plek neergezet. Ook deze vrouw liep met de man mee en liet haar deur open. Terwijl de twee wegliepen, glipte een handlanger de woning in. Hij had er alleen niet op gerekend dat de man des huizes nog binnen was. Die heeft de insluiper verjaagd.

De gealarmeerde politie heeft meteen in de buurt gezocht naar de daders. Daarbij is niemand aangetroffen.

Babbeltruc
De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes aan de deur komen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze bewoners geld afhandig te maken of ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen uit de woning. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en hun verhaal te controleren.

Tip de politie
De politie raadt iedereen sterk aan om onbekenden niet zomaar binnen te laten. Vraag mensen om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17