Verdachten van winkeldiefstal aangehouden

De politie heeft woensdag 21 maart omstreeks 15.30 uur drie mannen van 20, 28 en 31 jaar uit Roemenië aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.
Beveiligers van een warenhuis hadden de mannen betrapt toen ze met volle tassen de winkel verlieten zonder de goederen af te rekenen en zijn de drie gevolgd, terwijl ondertussen de politie werd gebeld.
De beveiligers verloren op een gegeven moment de verdachten uit het oog en hebben toen gewacht bij de auto van de Roemenen. Deze stond op de parkeerplaats op de Toussaintstraat.

Een van de opgeroepen agenten heeft de auto op afstand in de gaten gehouden en zag een man op de auto aflopen. De beveiligers hebben vervolgens in het centrum verder gezocht naar de mannen.

Een van de verdachten liep na enige tijd met een gevulde tas naar de auto, stapte in en gooide de tas leeg op de achterbank. De verdachte liep weer met zijn lege tas weg richting de Van Boezelaerstraat. Om ook de twee andere verdachten aan te kunnen houden is de looprichting van de verdachte doorgegeven aan een andere agent. De verdachte was de Alphense brug overgelopen en had zich bij de twee anderen in een kledingwinkel gevoegd. Na ook een tip van een winkelier in de buurt werden de drie bij de kledingwinkel aangehouden.

In de auto van de verdachten werden 58 stuks merkkleding en sportkleding met nog de beveiligingslabels aangetroffen. De tas bleek geprepareerd te zijn. De politie doet verder onderzoek.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.