Verdachte van overval op pizzabezorger in Alphen langer vast

De rechtbank in Den Haag heeft donderdag 16 februari de voorlopige hechtenis van een 21-jarige jarige man uit Alphen verlengd met 90 dagen. Hij werd op woensdag 8 februari aangehouden op verdenking van beroving van een pizzakoerier op dinsdag 17 januari.
Dinsdagavond 17 januari werd een 18-jarige pizzabezorger van Golden Gate Pizza op de Prinses Irenelaan omstreeks 20.00 uur beroofd van zijn geld en mobiele telefoon. De bezorger werd kennelijk bij de deurbellen aan de achterzijde van het flatgebouw opgewacht. Daar werd hij tegen de muur geduwd en met een steekvoorwerp bedreigd. De overvaller ging er vervolgens met de portemonnee en mobiel van de bezorger vandoor.

Dinsdag 7 februari werden twee Alphenaren van 19 jaar aangehouden op verdenking van heling van de beroofde telefoon. Eén van hen bleek na onderzoek niets met de zaak te maken te hebben en werd direct in vrijheid gesteld. De ander werd veroordeeld tot het betalen van een boete.

Overvallenaanpak
De aanpak van overvallen is één van de prioriteiten van het Openbaar Ministerie. Het OM en de politie werken hierbij nauw samen. Daarnaast heeft het OM per 1 december 2010 de landelijke strafeisen verhoogd.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00