Julianabrug vandaag weer open

Na een laatste test van de brug, opende wethouder Kees van Velzen vanochtend de slagbomen van de Koningin Julianabrug. Vrijwel direct ging het autoverkeer weer over de brug. Fietsers en voetgangers mochten al vanaf eind vorige week gebruik maken van de brug.

Waardering

Tijdens de opening van de brug sprak de wethouder zijn waardering uit voor alle medewerkers van gemeente, provincie en aannemers die betrokken zijn geweest bij het herstel van de brug. ‘En natuurlijk de mannen die de pont bediend hebben. Ook toen het ging vriezen, bleven zij op hun post. Gelukkig kregen zij ook veel waardering van de inwoners die gebruik maakten van de pont.’

Toekomst

Duidelijk is dat de Koningin Julianabrug aan het einde van haar levensduur is. Binnen vijf jaar moet er nieuwe oeververbinding zijn. Er zijn twee mogelijkheden: een nieuwe brug of een tunnel. Het college geeft de voorkeur aan een nieuwe brug. Dit is aanzienlijk goedkoper en minder ingrijpend dan de aanleg van een tunnel. Het is aan de gemeenteraad een keuze te maken.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.