Beplanting voor geluidswal N11

Impressie  buitenzijde geluidswal

De gemeente gaat dit voorjaar de buitenzijde van de geluidwal langs de N11 beplanten met Amerikaanse en Drentse krentenboompjes. Zo ontstaat er een wisselend beeld door de jaargetijden heen: in de lente witte bloei, ‘s zomers groen met eetbare vruchten die vogels aantrekken. In de herfst verkleuren de bomen van geel naar rood; ’s winters hebben de bomen kale takken.

Daarnaast komen verspreid in de berm –gedeelte tussen de wal en de bermsloot- bomen van de soort Grauwe abeel geplant. Deze populierensoort is passend in het polderlandschap en heeft een opvallende witte stam. In de herfst krijgen de bladeren een geelgroene bladkleur. Ook wordt in de berm een struinpad aangelegd, dat speels door het gebied heen loopt. Hier kunnen natuurliefhebbers struinen.

Wethouder Kees van Velzen stelt dat de geluidwal een belangrijk onderdeel van de presentatie van Alphen aan den Rijn naar het buitengebied vormt. ‘Bovendien voldoen we met het planten van nieuwe boomsoorten aan één van de speerpunten uit het groenbeleid, Alphen bomenstad. Namelijk het ontwikkelen van een kwalitatief en gevarieerd bomenbestand. Ook verrijkt dit de biodiversiteit van de stad en wordt het risico op massale uitval door ziekte en plagen sterk beperkt.’

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.