Dooi en wisselvallig weer

De dooi is aangekomen, dus de schaatsen kunnen weer in het vet en kunnen we achterom kijken naar een paar hele mooie dagen waar we heerlijk verschillen de tochten hebben gemaakt. Door een hogedrukgebied wat vanaf Engeland naar het westen van Ierland is verhuisd, krijgen we een zuidwestelijke stroming. Die stroming gaat bij ons het landje wat opwarmen en blijft de vorst weer even bij ons uit de buurt. Alleen na de woensdag kan het weer wat licht gaan vriezen in de nacht, de temperaturen gaan overdag oplopen naar de 8 graden. Wel moeten we er rekening mee houden dat de gladheid elk moment aanwezig kan zijn, door opvriezen van natte weg gedeeltes.

Maandag begint de dag wisselend bewolkt maar in de loop van de dag hebben de wolken de overhand en gaat er regen vallen. De maximum temperatuur zal tussen de 0 en de 3 graden zijn, en de minimale temperatuur ligt rond het vriespunt. De wind is eerst zwak en zal uit noordwestelijke richting komen, en in de middag is hij matig en komt uit westelijke richting.

Dinsdag is er redelijk veel bewolking waar in de ochtend nog wat neerslag uit kan komen, in de middag komt het zonnetje er soms door. De maximale temperatuur zal tussen de 3 en de 6 graden gaan zitten, en de minimale temperatuur ligt rond het vriespunt. De wind is matig van kracht en zal uit noordwestelijke richting komen.

Woensdag is het een bewolkte dag met wat buitjes die lichte regen of motregen laten vallen. Wel hebben we aardig wat wind, de wind komt uit westelijke richting en zal matig tot vrij krachtig zijn. De maximale temperatuur zal tussen de 5 en de 7 graden zijn, en de minimale temperatuur ligt rond het vriespunt.

Donderdag is er vrij veel bewolking en is de kans groot op buien met een winters karakter. De maximale temperatuur zal tussen de 4 en de 7 graden zijn, en de minimale temperatuur ligt net onder het vriespunt. De wind is bet stevig en komt uit noordwestelijke richting.

Vrijdag is het zwaar bewolkt en hebben we in de ochtend nog wat winterse buitjes, in de middag zal het over gegaan zijn in regen. De maximale temperatuur zal tussen de 4 en de 5 graden zijn, en de minimale temperatuur ligt rond het vriespunt. De wind is matig en zal uit zuidwestelijke richting komen.

De dagen daarna zien er ook wisselvallig uit en houden we kans op winterse buitjes.

M.V.G Ronald

www.weerstationteraar.nl

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.