Aanhouding na geweld tegen toezichthouders

Twee toezichthouders van de gemeente Alphen aan den Rijn moeten donderdag 9 februari hard remmen  op de Castellumstraat als een 38-jarige Alphenaar ineens voor hun auto oversteekt. De Alphenaar reageert door de buitenspiegel van de auto te vernielen. Als de toezichthouers hem daarvoor willen aanhouden, slaat en schopt de man naar hen. Uiteindelijk weten de mannen de Alphenaar tegen de grond te werken en hem onder controle te krijgen. De gewaarschuwde politie heeft de man meegenomen naar het bureau.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat Politie Hollands Midden pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.