Dit weekend komt de echte dooi

Nu nog gaan schaatsen zo lang het nog kan, na het weekend wordt het lastiger. Dit weekend gaat zich er, een hogedrukgebied boven Engeland opbouwen en wil na het weekend richting Ierland gaan. Door het hogedrukgebied boven Engeland gaan wij een noordwestelijke stroming krijgen, waardoor er warmere en vochtigere lucht wordt aan gevoerd naar ons. En dat betekent dat zondag de dooi gaat invallen, maar voor de dooi hebben we op zaterdag nog lichte vorst.

Vrijdag is het een stuk mooier dan vandaag er is zon, maar er zullen ook wat wolken over trekken. De temperatuur zal morgen ook rond het vriespunt gaan komende maximum temperatuur zal tussen de 0 en de -3 gaan zitten, en de minimum temperatuur ligt tussen de -4 en de – 8. De wind is matig van kracht en zal uit noordoostelijke richting komen, waar door de gevoels temp wel weer een stuk lager lig dus fris.

Zaterdag is het een wisselend bewolkte dag en zal het droog blijven. De maximum temperatuur zal tussen de 0 en de -3 liggen, en de minimum temperatuur zal tussen de -3 en de – 5 gaan zitten. De wind is zwak tot matig en zal uit oost tot zuidoostelijke richting komen, waardoor de gevoels temperatuur fris zal aanvoelen.

Zondag is het in de ochtend nog wisselend bewolkt, maar vrij snel komen er steeds meer wolken en kan de zon het bekijken. In de loop van de dag wordt de kans op neerslag ook steeds groter, en dat kan sneeuw, hagel of ijzel gaan bevatten. De maximum temperatuur zal tussen de 1 en 4 graden liggen en de minimum temperatuur ligt tussen de -2 en de 2 graden. De wind is matig van kracht en zal uit zuidwestelijke richting gaan komen.

Maandag is het een goed bewolkte dag, met kans op neerslag. De maximum temperatuur zal tussen de 3 en de 5 graden zijn, en de minimum temperatuur ligt tussen de -2 en de 2 graden in.

De dagen daarna zien er voor de schaatser niet echt leuk uit, overdag hebben we temperaturen boven nul en in de nachten nog wat lichte vorst. Ik moet er wel bij zeggen dat het vrij lastig is om dit te bekijken, er gaat zoveel gebeuren in de luchtdrukgebieden, dat zelf na dinsdag weer meer vorst kan gaan komen.

M.V.G Ronald

www.weerstationteraar.nl

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.