Loslopen honden in deel van Zegersloot Noord toegestaan

Om tegemoet te komen aan de wensen van hondenbezitters, is het tijdelijk toegestaan honden los te laten lopen in een deel van Zegersloot-noord. Op borden in het gebied en op de digitale hondenkaart staat aangegeven om welk gebied het gaat en welke regels er gelden. Uitgangspunt is dat de honden geen overlast mogen bezorgen aan de Galloways of aan de medebezoekers van het gebied.

Al jarenlang geldt in Zegersloot-noord een aanlijnplicht voor honden, maar werd er door de gemeente geen prioriteit gelegd bij de handhaving. Hier is verandering in gekomen na een incident met een doodgeboren kalfje én het feit dat veel inwoners zich ergeren aan overlast van (loslopende) honden. Ruim 800 bewoners hebben hier via een petitie bezwaar tegen gemaakt. Wethouder Kees van Velzen (inrichting openbare ruimte) wil tegemoet komen aan de bezwaren. ‘Het gaat om een tijdelijke situatie. Wij hebben namelijk ook brieven van inwoners die niet willen dat daar honden los lopen. Er bestaan plannen om het Zegerslootgebied te gaan reconstrueren. Dan wordt voor het totale gebied bekeken waar honden wel / niet los kunnen lopen.’

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.