BIZ oneerlijk voor kleine ondernemers

Voor kleine ondernemers is de BIZ constructie in het centrum niet eerlijk. Dat is de strekking van een brief van de eigenaar van Mardi’s Mineralen en Sieraden aan de Julianastraat aan de politieke partijen in Alphen aan den Rijn. Iedere onderneming in het gebied betaalt hetzelfde bedrag per jaar, namelijk 400 euro. Dat geldt zowel voor winkels met een groot vloeroppervlak als de V&D en de MediaMarkt, maar ook voor winkels aan de rand van het centrum van enkele tientallen vierkante meters.

Alleen bedrijven die echt in het centrum zitten hebben er baat bij, maar voor de kleine ondernemers aan de rand van het centrum is het alleen maar een kostenpost. Knoester (eigenaresse Mardi’s):

Gedurende de tijd dat mijn winkel daar [aan de Julianastraat, red.] gevestigd is heb ik nooit iets gemerkt van georganiseerde evenementen in de stad. Sinterklaar intochten en dergelijke gingen aan ons voorbij. […] Ook de feestverlichting die wel in andere delen van het BIZ-gebied is opgehangen, hangt niet bij ons. Wij zitten in de vergeten hoek.

[…]

Wel worden wij regelmatig geconfronteerd met afval voor ons winkelpand van de verderop gelegen grote bedrijven. Zelfs de bezemwagentjes van de gemeentereiniging, die iedere zaterdag de binnenstad reinigen, komen niet bij ons.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17