Vrijwillige belastinginvullers staan paraat

ALPHEN – Wanneer de blauwe enveloppe in de brievenbus valt met het verzoek om voor 1 april de aangifte voor de Inkomstenbelasting te doen, zorgt dit bij een groot aantal mensen voor een schrikreactie. De vrijwillige belastinginvullers van de drie ouderenbonden (ANBO, KBO en PCOB), Stichting Gilde Alphen aan den Rijn en de Papierwinkel staan klaar om bij het invullen behulpzaam te zijn.

De vrijwilligers van de ouderenbonden richten zich in principe op senioren van 65 jaar en ouder, die een inkomen hebben dat recht geeft op zorgtoeslag. Het Gilde Alphen laat weten dat deze organisatie ouderen helpt die AOW en hoogstens een klein pensioen genieten. ‘Globaal hanteren wij de inkomensgrens van € 20.000 per jaar, zowel voor een echtpaar als een alleenstaande. De sociale omstandigheden kunnen ook een rol spelen’, zegt voorzitter Frans Schouten. ‘De leeftijdsgrens is bij ons ook 65, maar die eis is bespreekbaar. Iemand van 50 wordt ook geholpen, mits er aan andere criteria wordt voldaan.’

Namens de Papierwinkel zegt Anneke Wegener: ‘In dit verband bestaat onze doelgroep uit de minima.  Bij een tweepersoons huishouden hanteren we de grens €1.600,- netto per maand en een éénpersoons huishouden € 1.400,- netto.

Aanvragen voor hulp bij aangifte kunnen worden aangeleverd via het Overleg Samenwerkende Ouderenbonden (O.S.O.), Rijk Huisman, e-mail pr.@oso-alphen.nl en telefoonnummer 0172 – 474802.

Meer informatie is te vinden op www.oso-alphen.nl / belastingzaken

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.