Julianabrug: brugdek volgende week terug naar Alphen

Op 31 januari 2012 komt het brugdek op transport naar Alphen aan den Rijn. Vervolgens wordt op 1 en 2 februari het brugdek teruggeplaatst. Na afstellen, testen en proefdraaien kan de brug half februari weer in bedrijf zijn. Voorwaarde is dat de weersomstandigheden goed zijn. Harde wind kan voor vertraging zorgen.

Stremming vaarverkeer
Vanaf vandaag geldt een beperkte stremming op de Oude Rijn. In verband met de voorbereidende werkzaamheden voor het terugplaatsen van het brugdek, ligt er een ponton in het water. Dit ponton maakt plaats voor de scheepvaart. Wel moeten schippers rekening houden met een wachttijd van maximaal één uur. Op 1 en 2  februari is er een volledige stremming voor het vaarverkeer. Vanaf 3 februari kunnen alleen schepen met een beperkte doorvaarthoogte Imaximaal 4.40 meter) over de Oude Rijn varen.

Hinder
Op 31 januari wordt er aan de kant van de Hooftstraat een kraan geplaatst. Deze kraan is nodig voor het inhijsen van het brugdek op 1 februari. Tijdens deze werkzaamheden kan er sprake zijn van enige geluidsoverlast. Brom(fietsers) en automobilisten moeten rekening houden met beperkte doorgang of sluiting van een deel van de weg. Dit wordt met borden aangegeven.

Pont
Op 31 januari en 1 februari kan de pont niet varen vanwege het opbouwen van de kraan en hijsen van het brugdek. Alle andere dagen vaart de pont op de gebruikelijke tijden. 

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.