Extra toezicht vanwege auto-inbraken

De politie constateert een groot aantal auto-inbraken begin januari in de wijk Kerk en Zanen. In de eerste twee weken is in elf auto’s ingebroken. De inbraken waren vaak in Volkswagens waarbij er vooral navigatiesystemen werden gestolen. De politie houdt extra toezicht en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 – 8844.
Om de auto-inbraken te stoppen heeft de politie ook de hulp van de inwoners van Alphen aan den Rijn nodig. Let u op verdachte situaties zoals:

Gluren in een rij auto’s
Auto-inbrekers gluren ook vaak in verschillende auto’s op zoek naar een achtergelaten tas, telefoon of navigatiesysteem.

Op de uitkijk staan
Auto-inbrekers werken vaak samen. Een van de dieven staat bijvoorbeeld op de uitkijk, terwijl een andere dief wacht op een seintje. Ze houden daarbij vaak contact via mobiele telefoons.

Een paar keer terugkomen
Een auto-inbreker is op zoek naar het juiste moment om toe te slaan. Om de omgeving en de situatie goed in zich op te nemen, komt de verdachte vaak een aantal keren terug.

Lang rond een auto hangen
Voordat een auto-inbreker toeslaat is hij vaak lang te zien in de buurt van de auto. Soms wordt er vooraf zelfs uitgebreid tegenaan gehangen of geleund.

Ziet u dit soort situaties, noteer signalementen en kentekens en bel altijd de politie via 112, dag en nacht! De politie kan dan snel ter plaatse zijn om de auto-inbrekers te pakken. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u een melding maken via 0800 7000. Alle informatie is welkom én nodig zodat de politie daders kan opsporen en oppakken.

Geef dieven geen kans
Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat u altijd uw auto op slot doet en nooit spullen in uw auto achterlaat. Geen navigatiesysteem en autoradio, maar ook geen boodschappen of kleding, want dit trekt namelijk de aandacht van dieven. Al zijn de spullen niet veel waard, alleen al een ingeslagen ruit is vervelend en kost geld.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.