Een week met 2 delen

Deze week licht weer in twee delen, de eerste dagen lekker rustig weer met zon en wolken maar droog en in de nacht wat lichte vorst. Na dinsdag is het weer totaal anders, met veel wolken en een stijgende temperatuur maar ook zal het niet droog gaan blijven. Alles komt door een oude IJsland depressie die via de Noordzee richting het zuidoosten gaat. Dat gaat bij ons dan toch weer een westcirculatie geven.

Morgen is het een licht bewolkte dag waar bij we de meesten zon in de ochtend hebben. In de middag gaan er steeds meer wolken velden over trekken. De maximum temperatuur zal tussen de 4 en 6 graden zijn, en de minimale temperatuur ligt net onder het vriespunt. De wind is zwak van kracht en zal uit zuidoostelijke richting komen.

Dinsdag beginnen we de ochtend met vrij veel zon, maar in de loop van de ochtend gaan er steeds meer wolken komen en zal er in de late middag veel bewolking zijn, De maximale temperatuur zal tussen de 3 en 5 graden zijn, en de minimale temperatuur ligt net onder het vriespunt. De wind is eerst zwak en later op de dag zal het een matige wind worden die dan is gedraaid naar zuidwestelijke richting.

Woensdag is het een goed bewolkte dag met in de ochtend de droge periodes, in de middag gaan er steeds meer lokale buitjes vallen. De wind komt uit zuidwestelijke richting en zal aan trekken tot een matige tot vrij krachtige wind. De maximale temperatuur zal tussen de 5 en 7 graden zijn, en de minimale temperatuur ligt rond de 0 graden.

Donderdag is het een zwaar bewolkte dag en zacht, regelmatig komen er lokaal buitjes over. De maximale temperatuur zal tussen de 6 en 8 graden zijn, en de minimale temperatuur ligt rond de 2 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige wind die uit westelijke richting komt.

Vrijdag is het goed bewolkt en soms kan de zon er door heen komen, maar een lokale bui komt ook voor. De wind is matig tot vrij krachtig en zal uit westelijke richting komen. De maximale temperatuur zal tussen de 6 en 8 graden zijn, en de minimale temperatuur ligt rond de 2 graden.

Het weekend ziet er ook nog wisselvallig uit, maar als het hogedrukgebied zich op een gunstige plek vestigt deze week dan krijgen we kouder weer bij ons.

M.V.G Ronald

www.weerstationteraar.nl

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17