Zes tieners met nepwapen aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag 5 januari zes jongens aangehouden op de Aarkade na een melding. De tieners zouden zijn gezien met een vuurwapen waarna de politie werd gebeld.
De politie is met kogelwerende vesten naar de locatie gegaan en heeft daar de jongens met het vuurwapen aangetroffen. De jongens werden gesommeerd op de grond te liggen waarna ze werden aangehouden. Later bleek het wapen nep te zijn.

Volgens de jongens waren ze bezig met een opdracht van school voor het vak maatschappijleer. De wijkagent zal contact opnemen met de school over dit voorval. De politie wijst erop dat zij bij dergelijke meldingen geen enkel risico neemt en zal altijd uitgaan van een echt vuurwapen. De politie maakt proces-verbaal op.
Nepwapens
Nepwapens zijn vaak moeilijk te onderscheiden van echte wapens. Dit maakt het mogelijk om nepwapens voor verkeerde doeleinden te gebruiken om bijvoorbeeld anderen mee te bedreigen. Het is daarom in Nederland verboden om nepwapens in het bezit te hebben.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17