D66 stelt schriftelijke vragen over verplichte Chipknip

In de afgelopen week blijken de automaten op het parkeerdek van de Aarhof zodanig te zijn aangepast, dat men alleen nog met chipknip kan betalen. Dit zorgt voor rijen gefrustreerde burgers bij de betaalautomaat, aangezien pas dan duidelijk wordt dat contact geld niet langer welkom is.

D66 heeft schriftelijke vragen gesteld over deze publieksonvriendelijke wijziging.

Wanneer je 10 minuten bij een betaalautomaat op het parkeerdek boven de Aarhof staat, wordt direct duidelijk waarom deze wijziging een niet-gewenste situatie is. Naast de lange rij wachtenden staan vertwijfelde mensen die geen Chipknip gebruiken en nu niet weten hoe het verder moet. Als je al spontaan de chipknip wilt gaan gebruiken, zul je een oplaadpunt moeten vinden. Daarvoor zul je de Aarhof eerst weer moeten verlaten.

Sommige winkeliers adviseren het publiek om dicht achter de voorganger te rijden, om zo het parkeerterrein (gratis) te verlaten. Dit leidt tot gevaarlijke en ongewenste situaties.

De Chipknip wordt door veel mensen nooit gebruikt en is daarom geen goede vervanger voor contact geld of PIN. D66 vindt dan ook dat er snel weer met contact geld betaald moet kunnen worden.

“Deze situatie is zeer slecht voor de toch al kwetsbare positie van de Lage Zijde,” aldus D66 raadslid Richard Middelraad. “Het is ongelooflijk dat juist in de week van de kerstinkopen het winkelend publiek zo’n slechte dienst wordt bewezen.”

Enkele jaren gelden was er in Rotterdam al veel commotie dat men daar alleen met de chip kon betalen. Richard Middelraad: “Van die ervaring had men toch moeten leren.”

Ook het gebrek aan communicatie is onbegrijpelijk. Het winkelende publiek komt er pas bij de betaalautomaat achter. “Winkelen aan de Lage Zijde wordt voor veel mensen op deze manier een vervelende ervaring”.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.