Verdachte langer vast

De politierechter heeft woensdag 28 december zes weken celstraf en drie weken voorwaardelijk gegeven aan een 19-jarige Alphenaar voor heling van een scooter.

De Alphenaar en een 20-jarige Leidenaar moesten woensdag voorkomen voor diverse strafbare feiten gepleegd in Alphen aan den Rijn en omgeving. Woensdag 21 december zijn de verdachten al voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die de in bewaringstelling van veertien dagen had bevolen.
Naast de veertien dagen in bewaringstelling hadden de verdachten nog 14 en 30 dagen gevangenisstraf openstaan.

De verdachten waren maandag 19 december aangehouden op verdenking van heling c.q. diefstal van een scooter in Ter Aar, winkeldiefstal in een supermarkt in Koudekerk aan den Rijn en diefstal van een tas met goederen. De goederen die kort voor de diefstal waren gekocht werden vervolgens bij de textielwinkel teruggebracht waarna er geld werd teruggegeven. De diefstallen vonden afgelopen weken plaats, echter de verdachten zorgen al langere tijd voor overlast en zijn de afgelopen jaren reeds meermalen veroordeeld voor diefstallen en inbraken.

De politierechter achtte de twee andere diefstallen niet bewezen, waardoor de Alphenaar alleen voor de heling van de scooter werd bestraft. De 20-jarige verdachte uit Leiden was niet aanwezig bij de zitting. Zijn zaak komt dinsdag 3 januari 2012 voor.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.