PvdA: sluiting Julianabrug toont noodzaak Maximabrug aan

Door de sluiting van de Julianabrug blijkt maar weer eens hoe kwetsbaar de verkeerssituatie in Alphen aan den Rijn is, zo schrijft de PvdA op haar website. Dit toont het belang aan van de aanleg van een extra brug voor de ontsluiting van Alphen.

Landlustweg sparen

imageOp dit moment worden er milieueffectonderzoeken gedaan naar de beste locatie van de Maximabrug. Er zijn nog 2 versies die onderzocht worden. In de ene versie zal de Maximabrug ter hoogte van de Leidsche Schouw komen te liggen. In de 2e variant komt de brug dichter bij Alphen (en de Gnephoek) te liggen.

De PvdA pleit er voor om te kiezen voor een variant die de Landlustweg niet doorkruist, waarbij het verkeer met een lus af kan buigen richting industrieterrein Hoogewaard in Koudekerk.

PvdA: PvdA wil de Landlustweg sparen bij Maximabrug

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.