Een tunnel op plek Julianabrug?

Naar aanleiding van een opmerking van Eeg Bollebakker op Alphens.NL waarin hij pleit voor het aanleggen van een tunnel op de plek van de Julianabrug is nu ook Van As van Nieuw Elan in het geweer gekomen. Op haar eigen site schrijft Nieuw Elan:

Omdat de Julianabrug in onze gemeente één van de belangrijkste interne verkeersaders is (ontsluiting Ridderveld/Oud Alphen v.v.), vindt Nieuw Elan dat de verkeersproblematiek om een structurele oplossing vraagt en dat is ondertunneling en geen gepruts meer met een brug en brugonderhoud; geen brugbediening meer van de Julianabrug betekent een veel betere doorstroming en afwikkeling van het interne verkeer.

Nieuw Elan vindt daarom dat de Gemeente deze suggestie op kosten en haalbaarheid zo spoedig mogelijk moet laten onderzoeken en serieus bekijken of e.e.a. realiseerbaar is.

De kosten van een tunnel zijn eind vorige eeuw (1997) onderzocht, en toen werden de kosten van een 2-baans tunnel geschat op 105 miljoen gulden. Dat zal onderhand minimaal 105 miljoen euro zijn. Daarbij werd nog fijntjes opgemerkt dat de aanleg van een tunnel ingrijpende gevolgen heeft voor de stedenbouwkundige situatie in de omgeving, daar zullen dus vast ook nog wel wat kosten bijkomen.

In het gemeentelijke stuk uit 2001 waar ik bovenstaande wijsheid heb (zie BIS, 2001/27325) werd daarbij ook nog gesteld dat voor ongeveer 8 ton de Julianabrug nog zeker 20-25 jaar mee kon… De gemeente meldt nu vrolijk op haar website dat het geplande einde van de brug sowieso al in zicht is. Dus dat is niet helemaal goed gekomen blijkbaar.

Nieuw Elan: Nieuw Elan bepleit aanleg Julianatunnel

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17