Wisseltruc bij pinautomaat

Een 73-jarige Alphense is vrijdag 11 november rond 10.15 uur bestolen van haar pinpas. De vrouw was bij de Rabobank op winkelcentrum de Herenhof aan het pinnen toen zij op haar schouder werd getikt door een onbekende getinte man van ongeveer 45 jaar.
De vrouw keek om en zag dat de man op een briefje van tien euro wees die zij mogelijk had verloren. Een man en een vrouw van ongeveer 30 jaar, eveneens met een getinte huidskleur, wisten de pinpas van de vrouw om te wisselen voor een vals exemplaar. De drie personen gingen er vervolgens vandoor met de pinpas van de vrouw. Een getuige probeerde de diefstal nog te voorkomen. Vermoedelijk werd over de schouder van de Alphense meegekeken toen zij haar pincode intypte.
De politie heeft na de melding direct in de omgeving uitgekeken naar de personen, maar heeft ze niet meer aangetroffen.
De politie adviseert om alert te blijven op dergelijke diefstallen waarbij het winkelend publiek door middel van diverse trucs wordt aangesproken en wordt afgeleid. Een ander persoon ziet vervolgens kans om bijvoorbeeld goederen uit een tas te stelen. Het afleiden bij een pinautomaat gebeurt met enige regelmaat.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.