Somberheid troef bij ondernemers

De ondernemers in de regio zien te toekomst niet positief tegemoet. De vooruitzichten voor 2012 zijn over het algemeen niet goed. Veel bedrijven hebben te maken met afnemende winsten en teruglopende orderportefeuilles, en zijn daarom terughoudend met investeringen. Dit blijkt uit een onderzoek dat Rabobank Rijnstreek gepubliceerd heeft.

Het Leidsch Dagblad schrijft erover. De economie in onze regio groeit minder hard dan het aantal werkzoekenden. Gevolg is dat de beroepsbevolking werk zoekt in het omliggende gebied:

Een verhaal apart is de werkgelegenheid. De Rabobank verwacht wel een toename van het aantal werklozen, maar de crisis speelt hierin slechts een beperkte rol. De oorzaak is vooral dat de beroepsbevolking in de Rijnstreek sneller groeit dan het aantal banen.
[…]
Mensen die in de regio geen werk vinden, zoeken dat in de Randstad. Dat betekent nóg meer drukte en nóg meer files op de plaatselijke snelwegen.

Leidsch Dagblad: Bedrijfsleven somber over vooruitzicht 2012

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.