51 woningen verkocht aan koopstarters

Al 51 koopstarters kochten een woning met korting van wonenCentraal.  Een aantal van deze verkopen is echter nog onder voorbehoud omdat de financieringsaanvraag van de koper nog in behandeling is. Met de koopstartersactie verkocht wonenCentraal in 2011 al 196 woningen. Dat is een mooi resultaat en meer dan het doel dat de corporatie zichzelf stelde.

Veel koopstarters zijn blij met de kortingsactie van wonenCentraal. Sinds 1 oktober kunnen zij een woning van wonenCentraal kopen met maximaal 30% korting. De belangstelling hiervoor is groot. Dat blijkt uit het feit dat tot nu toe 51 koopstarters gebruik maakten van de kortingsactie. Door de koopstartersactie krijgen woningzoekenden met een bruto huishoudinkomen van maximaal € 35.000,- per jaar de mogelijkheid om betaalbaar te wonen in een eigen woning in Alphen aan den Rijn. Bovendien verkleint de actie de wachtlijst voor woningzoekenden in de Rijnstreek.

Koopstartersactie loopt nog

Koopstarters kunnen nog tot 31 december 2011 een woning kopen met korting bij wonenCentraal. Zij moeten wel voldoen aan bepaalde randvoorwaarden. Zo moeten zij als woningzoekende ingeschreven staan bij Stichting Woonmarkt Rijnstreek (uiterlijke inschrijfdatum 13 juli 2011). De aangeboden woningen zijn allemaal goed betaalbaar. Met 30% korting liggen de prijzen tussen 84.000 en 147.000 euro. Huurders van wonenCentraal kunnen overigens nog steeds 40% korting krijgen.

Investeren in nieuwbouw

De verkoop van woningen is nog steeds nodig om te kunnen investeren in de bouw van nieuwe sociale huurwoningen. WonenCentraal bouwt huurwoningen waar een tekort aan is: eengezinswoningen en seniorgeschikte appartementen. WonenCentraal verkoopt vooral appartementen en maisonnettes waar ze er teveel van heeft.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.