Fotowedstrijd: Wat is Alphen voor jou?

ALPHEN AAN DEN RIJN – Alphens Nieuwsblad organiseert samen met debatcafé OpHetDorp een fotowedstrijd om te zien wat Alphen voor de Alphenaar betekend. Wat heeft Alphen aan den Rijn waaraan je de stad herkend? Wat is de eigenheid van ‘het dorp’? En: hoe gaan wij, Alphenaren, daar mee om?

Vang de stad in één plaatje. Maak een echte Alphense foto en stuur deze in mét in een paar zinnen erbij waarom juist dit plaatje voor jóu Alphen is.

De genomineerde foto’s staan in de krant van 3 november.

De prijsuitreiking is vrijdag 4 november, tussen 17.00 tot 19.00 uur, tijdens debatcafé OpHetDorp in de Limeshal.

Iedereen kan meedoen! Het gaat niet om de beste of mooiste foto. Het gaat erom dat je in één plaatje laat zien wat de stad voor jou betekend.

Wat kun je winnen?

Alle makers van de genomineerde foto’s krijgen een leuke prijs bestaand uit twee echte Alphense boeken: een boek over Alphenaren en een boek over de stad.

De winnaar, gekozen door de organisatie van OpHetDorp, krijgt een flink prijzenpakket met daarin een flinke stapel echte Alphense boeken.

Tijdens het debatcafé kiest het aanwezige publiek de winnaar van de publieksprijs. Deze krijgt eenzelfde prijzenpakket.

Meedoen

*Stuur een digitale foto (jpg, ware grootte) in waarop te zien is wat Alphen voor jou als Alphenaar betekend.

*Vertel in een korte tekst waarom je juist deze foto gemaakt hebt.

*Vergeet niet om je naam, adres en telefoonnumer te vermelden.

*Digitale foto’s (jpg, ware grootte) zenden naar: redactie.an@whm.wegener.nl.

*Zet in het vakje onderwerp ‘Fotowedstrijd OpHetDorp’.

*Uiterste inzenddatum is maandag 31 oktober.

Mijn Alphen

Alphen aan den Rijn heeft veel unieke gebouwen: de OTA, de fietsappel, het glazen stadhuis, de televisietoren, de hefbrug, het oude raadhuis en de oude HBS, het Nutsgebouw, het Schoutenhuis, de panden aan de Rijnkade, Theater Castellum, het Parkhuis… Oude en nieuwe gebouwen zijn herkenningspunten.

De structuur wordt het meest bepaald door water: de Oude Rijn, het Aarkanaal, de Gouwe, de Kromme Aar, de Zegerplas en de Dijksloot. Het meest bepalend is de grote rivier die de stad letterlijk in tweeën deelt. ‘Ik stond voor de brug’, hoor je dagelijks. Een goede tweede is de spoorlijn. Ook deze deelt de stad in tweeën.

De sfeer in de stad ligt het dichtst bij de mensen in de stad. Alphenaren gaan naar Avifauna en Archeon, gaan naar het Rijnplein en de Aarkade, gaan naar het grote en het kleine theater, gaan naar de Ridderhof, de Herenhof en de Aarhof. Ze gaan naar de – meestal ‘protestantse’ – kerk, naar de voetbal en naar het meer.

Maar: wat is typisch jouw Alphen? Waaraan herken jíj jouw stad?

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.