OM gaat over tot vervolging vrouw die vermoedelijk wist van explosie Argostraat

Het strafrechtelijk onderzoek naar de gebeurtenissen rondom de gasexplosie in de Argostraat op 6 december 2010 in Alphen aan den Rijn heeft geleid tot een verdenking tegen een 27-jarige vrouw uit die plaats.
Deze vrouw wordt er van verdacht dat zij op de dag van de explosie door de later overleden flatbewoner is geïnformeerd over de voorgenomen gasexplosie en dit niet heeft gemeld bij de politie. Het OM heeft daarom besloten deze vrouw te vervolgen.

De 27-jarige Alphense wordt verdacht van overtreding van artikel 136 Wetboek van Strafrecht. In artikel 136 van het Wetboek van Strafrecht staat dat als je kennis draagt dat iemand het voornemen heeft tot het plegen van bepaalde zware misdrijven, je dat moet melden aan de politie. Doe je dat niet, dan ben je strafbaar. De maximumstraf op dit wetsartikel is één jaar gevangenisstraf. De vrouw wordt niet verdacht van betrokkenheid bij het veroorzaken van de explosie.

Explosie in flatgebouw
Op maandag 6 december 2010 ontstond er in een flatgebouw aan de Argostraat in Alphen aan den Rijn een explosie, gevolgd door een uitslaande brand. Daarbij kwam de bewoner van de woning om het leven en raakten veel woningen in het flatgebouw geheel of gedeeltelijk beschadigd. Politie Hollands Midden startte onder leiding van het Openbaar Ministerie een Team Grootschalige Opsporing. Uit het onderzoek bleek dat de bewoner suïcide had gepleegd door een gasexplosie te veroorzaken. Uit dit onderzoek kwam ook de verdenking tegen de 27-jarige verdachte naar voren. Zij wordt niet verdacht van betrokkenheid bij het veroorzaken van de explosie.

Het is nog niet bekend wanneer de vrouw voor de rechter moet verschijnen.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.