“Hooftstraat. Verpaupering in een winkelstraat” bij Op Het Dorp

Vrijdag 2 september is er weer een editie van debatcafé Op Het Dorp in de Limeshal. Thema deze keer is de verpaupering van de Hooftstraat. Aan het woord komen onder andere Hooftstraat-ondernemer Ming Wen Tsao en wethouder Hoekstra.

Programma voor vrijdag 2 september:

17.00 uur inloop

17.30-18.30 uur debat

Blok 1: Presentatie met beelden van de Hooftstraat.

Presentatie over de situatie in de Hooftstraat.

Blok 2: gesprek met Ming Wen Tsao, eigenaar van Toko Ming Jen in de Hooftstraat.

Blok 3: gesprek met wethouder en bezoekers.

18.30-19.30 uur napraten

Verpaupering van de Hooftstraat

Hoe ver laten wij het komen? De Hooftstraat tussen de Oudshoornseweg en bistro De Gelaarsde Kat zit niet de plannen voor de herontwikkeling van de wijk Lage Zijde. Voor de rest van de wijk zijn prachtige plannen gemaakt: woningen aan weerszijden van de Thorbeckestraat, een uitbreiding van de Aarhof, een nieuw busstation, nieuwe winkels rond het Thorbeckeplein en langs de Oude Rijn, twee parkeergarages, een Cultuurgebouw en een appartementencomplex in de Triangel. Maar de Hooftstraat als aanloopstraat zit hier niet in.

De ‘oude’ straat zou wellicht voort kunnen bestaan ware het niet dat ook de toegang tot deze koopstraat steeds beperkter wordt. De Oudshoornseweg is afgesloten en straks wordt ook de Lijsterlaan afgesloten. De Hooftstraat is jarenlang ook niet bereikbaar via de kant van het gapende gat dat Thorbeckeplein heet.

Hoe moeten bezoekers en leveranciers nog in deze winkelstraat komen?

En: is er nog wel een winkelstraat als eenmaal alle plannen uitgevoerd zijn?

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17