Drie jongens met nepwapen aangehouden

Politie Hollands Midden heeft op vrijdag 12 augustus rond 14.10 uur drie jongens met een nepwapen aangehouden op het station. Het gaat om twee jongens uit Woubrugge van 16 en 17 jaar en een jongen uit Alphen aan den Rijn van 16 jaar.
De politie kreeg die middag een melding dat er drie jongens in een abri zaten en dat één een vuurwapen in zijn handen had. De politie ging ter plaatse en zag de drie jongens. Eén had inderdaad een wapen in zijn handen en riep bij het zien van de politie dat het om een balletjespistool ging. Dit bleek inderdaad zo te zijn. Omdat dit wapen niet van een echt wapen te onderscheiden was, zijn de drie jongens aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de drie jongens.
Verboden
Vaak is een nepwapen niet van een echt wapen te onderscheiden. Het nepwapen kan dan ook gebruikt worden voor verkeerde doeleinden bijvoorbeeld om een overval mee te plegen. Om deze reden zijn nepwapens in Nederland verboden.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17