Verdachte van poging moord Stortemelk in Italië aangehouden

De Italiaanse politie heeft donderdag 30 juni een 26-jarige man aangehouden die wordt verdacht van poging moord op een 55-jarige Alphense. De vrouw raakte dinsdag 1 februari ernstig gewond nadat ze was gestoken in haar woning aan de Stortemelk.

Een glazenwasser belde die dinsdagochtend bij de vrouw aan, waarna zij opendeed. De man zag dat zij gewond was en waarschuwde de hulpdiensten. De vrouw werd met spoed naar het LUMC gebracht. Acht rechercheurs onderzochten de zaak en hebben toen meerdere getuigen gesproken.

Mede door een goede Europese samenwerking waarbij er informatie en gegevens werden uitgewisseld is de recherche op het spoor gekomen van de 26-jarige verdachte van Egyptische afkomst. Zo werd duidelijk dat de verdachte mogelijk in Italië zou verblijven. Eerder was al een Europees Aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Uit onderzoek bleek ook dat de verdachte meerdere aliassen gebruikte tijdens zijn verblijf in Italië. Aan de hand van deze gegevens wist de Italiaanse politie de verdachte te traceren en aan te houden. Het is nog niet bekend wanneer de verdachte daadwerkelijk aan de Nederlandse autoriteiten wordt overgedragen.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17