Aanpak drugsverkoop aan minderjarigen

De politie en de gemeente hebben in de maand juni de verkoop van drugs aan minderjarigen in de Hooftstraat aangepakt.
Er werd in de omgeving van coffeeshops gelet op jongeren die meerderjarigen aanspraken om drugs voor hen te kopen in de coffeeshops en op meerderjarigen die aan minderjarigen drugs doorverkochten. Zowel de jongeren als de leveranciers werden aangehouden. Met de actie willen politie en gemeente de overlast bestrijden en het gebruik en het bezit van drugs op de openbare weg tegengaan.

De politie heeft gedurende twee weken op verschillende tijden controles gehouden in de Hooftstraat. Op de eerste dag werden twee minderjarigen van 16 en 17 jaar en één meerderjarige van 18 jaar aangehouden. De twee minderjarigen, een meisje en een jongen, hadden de andere persoon benaderd om  in één van de coffeeshops drugs voor hen te kopen.

Naast deze personen werden er nog vijf aanhoudingen verricht. De ouders van de minderjarigen zijn geïnformeerd over het drugsgebruik van hun kinderen. Buiten de aanhoudingen werd ook een hoeveelheid drugs in beslag genomen.

Politie en gemeente sluiten niet uit dat een dergelijke actie wordt herhaald en waarschuwen minderjarigen en hun leveranciers.

De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen van drugs. Het rondhangen van jeugd die drugs gebruikt vermindert het veiligheidsgevoel.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00