Maandag presentatie resultaten onderzoek schietpartij Ridderhof

Maandagochtend 11 juli zal in het stadhuis het resultaat van het onderzoek naar de schietpartij in De Ridderhof van 9 april worden gepresenteerd. Tijdens deze presentatie zullen hoofdofficier van justitie mevr. Nooy, korpschef Stikvoort en plaatsvervangend korpschef Van Hoorn, en burgemeester Eenhoorn de resultaten van het onderzoek presenteren.

Op 9 april 2011 vond in het winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn een schietpartij plaats. Hierbij kwamen zes mensen en de dader om het leven en raakten zestien mensen door het schieten gewond. De poltie heeft daarop een strafrechtelijk onderzoek naar de schietpartij gestart met als doel om duidelijkheid te krijgen over de gebeurtenissen en meer inzicht te krijgen in het leven en de psyche van de dader.  Naast dit onderzoek besloot de hoofdofficier van justitie dat er ook onderzoek zou worden gedaan naar het verstrekken van de wapenvergunningen door de politie Hollands Midden aan Tristan van der V. Vanuit de zorgvuldigheid en de objectiviteit, heeft de hoofdofficier de Rijksrecherche gevraagd dit feitenonderzoek te doen. Beide onderzoeken zijn inmiddels afgerond.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17