Inbrekers hyven ook

Politie Hollands Midden wil social media-gebruikers waarschuwen: zet niet op internet wanneer en hoe lang u op vakantie gaat. Een inbreker kan hier misbruik van maken en uw huis binnendringen wanneer u weg bent.
In één klap alle vrienden en familieleden laten weten dat u de komende twee weken vakantie viert in Griekenland. Even een berichtje op Facebook, Hyves, Twitter, uw weblog en iedereen is ingelicht. Anno 2011 delen veel mensen graag via social media hun doen en laten met de buitenwereld. Op het ‘word wide web’ wanen zij zich onzichtbaar en hebben zij het idee dat alleen mensen die zij kennen, hun berichten lezen. Helaas kunnen ook internetgebruikers met minder goede bedoelingen hun status op internet bekijken. Wanneer zij bijvoorbeeld zien dat u voor twee weken op vakantie gaat, kunnen zij in sommige gevallen met een paar klikken achterhalen waar u precies woont. Kort daarna slaan zij hun slag in de woning en stelen zij kostbare sieraden.
Advies: Op vakantie? Doe alsof u wel thuis bent
Deel dus niet via internet dat u op vakantie gaat. Houd ook de pagina’s van uw kinderen in de gaten. Delen zij wanneer jullie op vakantie gaan? Een optie is ook om uw pagina op bijvoorbeeld Hyves of Facebook alleen toegankelijk te maken voor bekenden. U moet eerst vrienden met hen worden voordat zij uw pagina kunnen bekijken.
Enkele tips van de politie om te voorkomen dat er bij u wordt ingebroken.
Wat kunt u doen om uw woning veilig achter te laten:
1. Bevestig tijdens of rondom de vakantie een ‘nee-nee’ sticker op de brievenbus, verkrijgbaar bij elke gemeente.
2. Als u normaal gesproken een auto op de oprit hebt staan: vraag of anderen hun auto tijdens de vakantie op de oprit willen plaatsen.
3. Als u een draadloze deurbel hebt, laat dan de buren deze beantwoorden.

Kijk voor meer informatie over het voorkomen van een inbraak tijdens uw vakantie op www.politie.nl/hollands-midden

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17