Strijkers gezocht voor orgelconcert

Alphen aan den rijn –Stichting De MuziekFabriek uit Alphen aan den Rijn organiseert in september van dit jaar een kortlopend project rond het wereldberoemde orgelconcert van Poulenc. De Alphense dirigent Gerhart Drijvers en organist Simon Stelling bundelen hun krachten om op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober twee bijzondere concerten te geven. Voor het orkest is de zoektocht naar gevorderde strijkers nu gestart.

Het orgelconcert van Poulenc is wereldberoemd maar vraagt een uitgebreid en groot orgel om goed tot zijn recht te komen. Het Steinmeyer orgel in de Alphense Adventskerk is hiervoor uitermate geschikt. Huisorganist Simon Stelling speelde daarom al jaren met het idee dit orgelconcert hier uit te voeren. Poulenc schreef het concert voor orgel, strijkorkest en pauken. Speciaal voor deze concerten is de MuziekFabriek op zoek naar gevorderde strijkers en conservatoriumstudenten die in enkele repetities het concertprogramma kunnen instuderen onder leiding van Gerhart Drijvers. Andere werken die tijdens dit programma klinken zijn het oratorium Penitence, Pardon and Peace van John Maunder en St. Paul’s Suite van Gustav Holst. De koorpartijen worden gezongen door Min Ghesellen uit Nieuwkoop. De concertmeester van het orkest is Emmy Storms, recent nog finalist van het Oskar Back Vioolconcours.

Gevorderde strijkers en conservatoriumstudenten kunnen zich voor meer informatie aanmelden via info@stichtingdemuziekfabriek.nl.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00