Groene Hart voor 3e keer Beste Roeischool van Nederland

Lyceum_kampioen_2011

Het is weer gelukt, het Groene Hart Lyceum mag zich voor de derde keer ‘Beste roeischool van Nederland’ noemen! De ploegen waren erop gebrand de titel weer in de wacht te slepen, want dan zou de wisselbeker voor altijd in de prijzenkast mogen pronken.

Vrijdag 27 mei werd op de Bosbaan in Amstelveen de AEGON Nationaal Schoolroei Kampioenschap gehouden. Er deden 141 ploegen van 44 scholen uit heel Nederland mee. De negen ploegen van het Lyceum wonnen niet in hun veld, maar wisten allemaal in de top te eindigen. Zo kwam het puntentotaal op 115 punten, drie punten meer dan de nummer twee, het Gymnasium Arnhem, dat met maar liefst veertien ploegen was vertegenwoordigd. De hoge kwaliteit van de ploegen van het Lyceum gaf opnieuw de doorslag. Onder luid gejuich namen de leerlingen de NSRK-wisselbeker in ontvangst van Olympisch roeier Mitchel Steenman.

De leerlingen hebben wekenlang hard getraind en werden hierbij ondersteund door coaches van Roeivereniging Alphen. De roeivereniging stelde ook gratis boten ter beschikking. De inzet, bevlogenheid en samenwerking van de leerlingen, docenten en coaches is zeer verdiend beloond met deze prijs!

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.