Nieuwe aanhouding in verband met schietpartij Wintererf

De politie Hollands Midden heeft maandag 16 mei een 33-jarige verdachte uit Alphen aan den Rijn aangehouden in verband met een schietpartij bij een woning aan de Wintererf in Alphen aan den Rijn. Eerder werden al drie andere mannen aangehouden.
De Alphenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de in de woning aangetroffen hennepkwekerij. Ook wordt hij ervan verdacht dat hij het vuurwapen waarmee is geschoten, heeft geleverd. De verdachte is donderdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De rechter- commissaris heeft zijn voorlopige hechtenis onder voorwaarden geschorst.

Op zaterdag 5 maart vond er op het Wintererf in Alphen een schietpartij plaats. De 42-jarige bewoner van de woning werd aangehouden. In zijn woning troffen de agenten een hennepkwekerij aan. De Alphenaar zit nog altijd in voorlopige hechtenis. Hij wordt ervan verdacht dat hij heeft geschoten. Dit zou hij volgens zijn verklaring hebben gedaan om zich te verdedigen tegen twee mannen die probeerden de ramen van de woning in te gooien.

Kort na de schietpartij bracht een 27-jarige Rotterdammer met de auto een man met een schotwond naar de huisartsenpost. De 27-jarige Rotterdammer is vervolgens aangehouden en voorgeleid voor de rechter-commissaris. Hij wordt ervan verdacht dat hij samen met de andere man bij de woning aan de Wintererf heeft geprobeerd de ramen in te gooien. De 27-jarige Rotterdammer is inmiddels weer vrij. De gewonde man, eveneens afkomstig uit Rotterdam, werd later aangehouden in het ziekenhuis aangehouden. Hij is na verhoor weer vrijgelaten. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.