Recherche rondt onderzoek schietpartij De Broekhorst af

Het rechercheonderzoek naar de schietpartij in de Broekhorst in Alphen aan den Rijn is nagenoeg afgerond. Het Team Grootschalig Onderzoek is ontbonden.
Er zijn in totaal zeven verdachten aangehouden, onder wie de twee mannen uit Limburg (een Bulgaar en een Nederlander) die de schietpartij hebben overleefd. Verder zitten nog een 28-jarige man uit Rotterdam en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in bewaring, evenals een 52-jarige man uit Groesbeek. Twee verdachten zijn inmiddels in afwachting van hun proces in vrijheid gesteld.

Het onderzoeksteam vermoedt dat het gaat om een conflict in het criminele circuit; een uit de hand gelopen drugsdeal.

Een aantal verdachten wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij, anderen van overtreding van de Opiumwet. De 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is de vermoedelijke schutter. Er is niet alleen geschoten op de Broekhorst maar vermoedelijk ook ten tijde van een ingezette achtervolging, op de route die de auto met de gewonden naar het Goudse ziekenhuis hebben genomen. Het gaat om de N207 van Alphen aan den Rijn naar Gouda.

De politie kreeg op zaterdag 2 april rond 00.45 een melding dat er geschoten zou zijn in de omgeving van de Broekhorst. Ter plekke werd niets aangetroffen, maar rond 01.10 kwam er een melding vanuit een ziekenhuis in Gouda dat er een auto stond waarin vier mannen met schotwonden zaten. Twee mannen zijn uiteindelijk overleden, de andere twee raakten gewond.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17