Jongens aangehouden wegens oplichting aan de deur

De politie heeft zondag 8 mei rond 15.10 uur twee Alphenaren van 13 en 14 jaar aangehouden op verdenking van oplichting.
De politie kreeg een melding van een bewoonster dat er twee jongens langs de deuren aan de Sokrateslaan en omgeving geld ophaalden voor een sponsorloop voor kinderen met een syndroom. De vrouw vertrouwde het niet en belde de politie.

Agenten zagen de jongens lopen en spraken ze aan. Volgens hen was de aktie namens een school in Alphen. De jongens konden niet aantonen dat de aktie legaal was en werden aangehouden op verdenking van oplichting. Inmiddels hadden bewoners al ruim 200 euro gegeven voor de sponsorloop. Bij de jongens werden ingevulde lijsten met 34 namen van gedupeerden aangetroffen. De politie doet verder onderzoek en zal de personen benaderen om de bedragen te retourneren.

De politie waarschuwt bewoners voor oplichters die langs de deuren gaan met een smoes met de bedoeling geld afhandig te maken. Vertrouwt u het niet, vraag dan altijd naar een legitimatie van de persoon of een bewijs c.q. vergunning voor een collecte.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00