Nep Ugg’s in beslag genomen

De politie heeft zaterdagmiddag, 30 april, een echtpaar van 29 en 30 jaar uit Nieuwkoop aangehouden voor het te koop aanbieden van nep Ugg’s op de Koninginnedagmarkt in het centrum.
Agenten zagen dat de Ugg’s op een kraam voor nog geen honderd euro per stuk werden aangeboden, terwijl de echte Ugg’s voor rond de 200 euro’s worden verkocht.

Nadat de agenten contact hadden opgenomen met de stichting Namaakbestrijding over de Ugg’s, werden er 123 Ugg’s, zeven losse laarzen en zeven handschoenen van het zogenaamde merk ‘Ugg Australia’ in beslaggenomen. De stichting Namaakbestrijding heeft hierop verder onderzoek gedaan en heeft donderdag definitief vastgesteld dat de goederen nep zijn.

Volgens de verdachten waren ze niet op de hoogte dat de laarzen valse merkproducten waren. De partij zou door een familielid elders in het land zijn opgekocht uit een faillissementsverkoop. De stichting Namaakbestrijding doet aangifte. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.