Zevende verdachte schietpartij Broekhorst aangehouden

De recherche van Politie Hollands Midden heeft op 21 april opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de schietpartij op 2 april in de Broekhorst in Alphen aan den Rijn.
Deze 28-jarige man uit Capelle aan den IJssel is gisteren door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. In totaal zijn nu zeven verdachten in deze zaak aangehouden en zij zitten allemaal nog in voorlopige hechtenis.

De 26-jarige verdachte zonder vaste woonplaats, die op 9 april is aangehouden, is volgens het OM de vermoedelijke schutter. Deze man zit inmiddels voor 90 dagen in gevangenhouding. De verschillende rollen van de overige verdachten worden nog onderzocht. Een aantal worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij, anderen van overtreding van de opiumwet.

De Broekhorst
Bij de schietpartij op 2 april in de Broekhorst kwamen twee mannen om het leven. Het gaat om een 23-jarige man met de Nederlandse nationaliteit en een 39-jarige man met de Bulgaarse nationaliteit. Twee anderen, een 30-jarige man met de Bulgaarse nationaliteit en een 30-jarige man met de Nederlandse nationaliteit raakten gewond. Alle vier de mannen kwamen uit Limburg.

De politie kreeg die bewuste nacht rond 00.45 uur een melding dat er schoten waren gehoord in de buurt van de Broekhorst in Alphen aan den Rijn. Getuigen hadden een auto zien wegrijden. De politie ging ter plaatse maar trof niet direct iets aan.

Om 01.10 uur werd er een melding gemaakt vanuit het ziekenhuis in Gouda dat er een auto stond waarin vier mensen met schotwonden zaten. Twee personen zijn uiteindelijk overleden. De andere twee werden in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.

Onderzoek naar achtergronden
De politie doet nog onderzoek naar de achtergronden rond de schietpartij. Het onderzoeksteam vermoedt dat het gaat om een conflict over verdovende middelen.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00