Alcoholcontroles tijdens Koninginnenacht en -dag

De politie controleert tijdens Koninginnenacht en -dag op alcohol in het verkeer. Alcohol en verkeer gaan niet samen.
’Ontnuchteren’ is, de vele fabels ten spijt, niet te versnellen: niet door vooraf goed te eten, niet door koffie, niet door dansen, niet door liters water te drinken, niet door frisse lucht en zelfs niet door over te geven. Ben je tijdens Koninginnenacht stevig doorgezakt, dan bestaat de kans dat je ook op Koninginnedag nog steeds onder invloed bent. Neem geen risico, zorg voor een frisse BOB. Pak een taxi of ga met het openbaar vervoer.

Bromfietsers
Opvallend is dat uit alcoholcontroles blijkt dat steeds meer bromfietsers en snorfietsers onder invloed aan het verkeer deelnemen. Het is wettelijk verboden en zeker ook gevaarlijk een snor- of bromfiets te besturen onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen. Als de bestuurder onderuit gaat zijn de verwondingen ernstiger en hetzelfde geldt voor een aanrijding met bijvoorbeeld een fietser.

Wat doet alcohol eigenlijk met je lichaam?
Na het drinken van bijvoorbeeld een biertje of een wijntje, wordt de alcohol opgenomen in het bloed. Binnen enkele minuten bereikt de alcohol via het bloed de hersenen. Alcohol heeft een verdovende werking op de hersenen waardoor remmingen wegvallen en concentratie en geheugen verminderen. Ook neemt de zelfoverschatting bij de gebruiker toe. De consumptie van alcohol heeft daardoor effecten op het rijgedrag. De bestuurder kan slechter sturen, wat zich meestal uit in slingeren. Daarnaast neemt de reactietijd toe. Bovendien overschat de bestuurder zijn eigen mogelijkheden en onderschat hij de risico’s in het verkeer. Daarom is een échte Bob belangrijk, 100% Bob = 0% op!

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17